گل ارکیده آپارتمانی و شرایط نگهداری

گلدان ارکیده

گل ارکیده آپارتمانی یکی از گل های پرطرفدار می باشد که زیبایی زیادی نیز دارد. البته باید در نظر داشته باشید که این گل دارای انواع متفاوتی است و برخی از نمونه ها را باید حتما خارج از منزل نگه داشت. در ادامه قصد داریم تا در خصوص انواع این گل و نگهداری ارکیده آپارتمانی اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار دهیم.

آشنایی با انواع گل ارکیده آپارتمانی:

اگر قصد خرید ارکیده آپارتمانی را دارید و مایلید که با انواع این گل و نحوه نگهداری و تکثیر آن بیشتر آشنا شوید، در ادامه مقاله فعلی می توانید اطلاعات بیشتری را به دست آورید. به صورت کلی گل ارکیده یکی از گل های پرطرفدار در داخل و خارج از کشور می باشد.

گل ارکیده Cymbidium

گل ارکیده آپارتمانی سیمبیدیوم به نور زیادی نیاز دارد. از همین رو توصیه می شود تا روی تراس یا بالکن از این گل ها نگهداری نمایید. از آنجا که گل های فوق عاشق نور هستند لذا در فصل تابستان یا اوایل پاییز شروع به گلدهی می نمایند. البته دقت داشته باشید که گل ارکیده مذکور نباید در معرض اشعه های مستقیم خورشید قرار گیرد. این گل ها دارای دو نوع می باشند. برخی از آنها غنچه بزرگ و برخی دیگر غنچه کوچک دارند.

ارکیده سیمبیدیوم

گل ارکیده آپارتمانی سیمبیدیوم را می توانید دو بار در هفته آبیاری نمایید. در صورتی که شرایط برای رشد این گل ها فراهم باشد، می توانند تا سه بار نیز در سال گل بدهند. خاطرنشان می شود که گل های فوق دارای مقاومت بالایی هستند.

گل ارکیده Paphiopedilum

این گل ارکیده آپارتمانی دارای ترکیب های رنگی متنوعی است.  برخی از افراد معتقد هستند که این مورد زیباترین نمونه ارکیده می باشد. از لحاظ برگ، ارکیده های پافیوپدیومی را می توان به دو دسته تقسیم نمود. برخی از آنها دارای برگ های ابلق هستند. این موارد در تابستان گل می دهند. برخی از نمونه ها دارای برگهای سبز رنگ بوده که عموما نیز نسبت به مورد اول سایز بزرگ تری دارند. این ارکیده ها هوای خنک را ترجیح می دهند از همین رو تابستان یا زمستان شروع به گلدهی می کنند. گفته می شود که در بخش جنوبی آسیا می توانید 60 نمونه از ارکیده پافیوپدیوم را مشاهده نمایید.

بهتر است تا پس از خرید گل ارکیده پافیوپدیوم، آن را در زمستان پشت پنجره و در تابستان نیز در معرض نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید. البته توجه داشته باشید که گل های فوق عاشق رطوبت زیاد و دمای متوسط هستند. گل ارکیده آپارتمانی پافیوپدیوم اگر دارای برگ های ابلق باشد، می تواند سرمای زیاد را تحمل نماید. این ارکیده ها روی هر شاخه دارای یک گل هستند.

گل آپارتمانی Oncidium

خواستگاه این گل ارکیده آپارتمانی آمریکای جنوبی می باشد. به این نوع ارکیده ها، انواع رقصان نیز می گویند زیرا به آرامی در باد حرکت می کنند. گل های فوق رطوبت بالا را دوست دارند لذا اگر این موارد را داخل آپارتمان نگهداری می نمایید لازم است تا یک روز در میان به آنان آب دهید. البته باید به دمبرگ های این گیاه نیز توجه نمایید که به هیچ وجه چروکیده نشوند. در حال حاضر بیش از 60 نوع از این ارکیده وجود دارد که از لحاظ نوع برگ و ترکیبی رنگی با یکدیگر متفاوت می باشند.

گل آپارتمانی Phalaenopsis

بسیاری از افراد به گل ارکیده آپارتمانی فوق، گل پروانه ای نیز می گویند. در ایران نیز شاهد تعداد  زیادی از این نمونه ها می باشیم. پرورش این گل ها بسیار آسان است زیرا به یک بستر سنگی نیاز دارند تا گلدهی نمایند. در بخش شرقی آسیا حدود 400 نمونه از گل های ارکیده فوق قرار دارند. البته باید در نظر داشته باشید که بین تمام انواع ارکیده این موارد برای رویش داخل آپارتمان بهترین موارد می باشند. نمونه های بالغ فالائنوپسیس تعداد زیادی گل روی یک شاخه دارند. به همین دلیل زیبایی آنها بسیار زیاد است.

پس از اینکه فالائنوپسیس شروع به گلدهی نمود، می توان انتظار داشت که گل ها به مدت 2 ماه شادابی خود را حفظ نمایند. البته در نظر داشته باشید این گل بسیار به سرما حساس است. به همین دلیل زمانی که جای آن تغییر می یابد، دچار مشکل خواهد شد. برای اینکه فالائنوپسیس پس از خریداری خراب یا خشک نشود، توصیه می شود تا در برابر نور غیرمستقیم خورشید قرار گیرد و هر از چند گاهی به یک مکان سایه منتقل شود تا کم کم به محیط جدید عادت نماید.

 

گل ارکیده آپارتمانی Cattleya

ارکیده Cattleya
نکات مهم خرید ارکیده آپارتمانی

به جرات می توان بیان نمود که یکی از بهترین انواع گل ها در یک گلخانه ارکیده این موارد می باشند. این نمونه از ارکیده ها نیز به یک بستر سنگی برای رشد نیاز دارند. البته توصیه می شود تا محیط آنها را گرم و مرطوب قرار دهید تا ارکیده ها اقدام به گلدهی نمایند. روی هر ساقه از این نمونه ارکیده شما می توانید تعداد زیادی غنچه مشاهده نمایید.

نکات مهم برای نگهداری گل های ارکیده آپارتمانی:

برای نگهداری گل ارکیده داخل آپارتمان لازم است تا شرایط مناسبی برای آن فراهم آورید. از همین رو توصیه می شود تا موارد زیر را در نظر بگیرید:

نوع آبیاری

زمانی که گل ارکیده شما در حال گل دادن می باشد، نیاز به آب چندانی ندارد. برای این موارد بهتر است که هفته ای یکبار آبدهی انجام شود. در زمان هایی که گل ارکیده در حال گلدهی نیست و به اصطلاح در حال استراحت است، بهتر می باشد تا آب دهی کمتر شود.

در بین تمام انواع گل ارکیده که در بالا بیان شد، ارکیده Phalaenopsis یکی از حساس ترین نمونه های موجود است. این گل به هیچ وجه آب را در خود ذخیره نمی نماید.از همین رو باید مراقب باشید که خاک آن اصلا خشک نشود. لذا می توان نتیجه گرفت که این ارکیده نباید در برابر نور مستقیم خورشید قرار گیرد. بهترین حالت آب دادن به گل ارکیده به صورت مستقیم است. در واقع شما باید تا حدی آب داخل گلدان بریزید که سطح خاک را به صورت کامل بپوشاند و مابقی آب از زیر آن خارج شود.

گلدان خوب

گل ارکیده آپارتمانی باید حتما داخل گلدان مناسبی کاشت شود. ریشه این گل نیز نیاز به نور دارد از همین رو بیان می شود که از گلدان های شفاف بهره ببرید. برخی از گلدان ها به صورت سیمی بوده و هوا می تواند از بین خاک آنها به خوبی عبور نماید. این ویژگی نیز برای رشد گیاهان بسیار مفید می باشد. از طرف دیگر برخی دیگر از پرورش دهندگان از گلدان های چوبی برای پرورش ارکیده استفاده می نمایند که این موارد نیز عالی هستند. هر گلدانی که برای این گل استفاده می شود، لازم است که به خوبی زهکشی شود. در غیر این صورت، آب به آسانی از بین خاک عبور نمی نماید و ریشه گیاه پوسیده می شود.

ارکیده صورتی

نور مناسب

گل های ارکیده برای اینکه اقدام به گلدهی کنند، نیاز به سایه دارند. از همین رو داخل آپارتمان ها فضای مناسبی را برای آنان می توان ایجاد نمود. پنجره های جنوبی که دارای منبع نور و فیلتر مناسب جهت جلوگیری از تابش مستقیم هستند، می توانند مکان مناسبی جهت پرورش انواع گل های ارکیده باشند.

به عنوان یک نکته در نظر داشته باشید که اگر نور گل ارکیده کافی نباشد، برگ های آن کاملا سبز خواهند بود و گل نمی دهند.

دمای مناسب

انواع گل های ارکیده، دمای آپارتمان را به دما های بسیار بالا یا بسیار کم ترجیح می دهند. البته باید این مورد را نیز بدانید که گل ارکیده آپارتمانی به هیچ وجه هوای سرد را دوست ندارد و باید از آن دور باشد. کمینه دما برای انواع ارکیده های حساس مانند Phalaenopsis, Cattleya یا Dendrobium حدود 11 درجه است. بیشترین دما نیز حدود 20 درجه سانتی گراد می باشد.

خاک مناسب برای ارکیده

اگر قصد دارید تا از گل ارکیده داخل آپارتمان نگهداری نمایید، لازم است تا بدانید که خاک این گل ها عادی نیست و نیاز به خاک خاص دارند. خاک این گل باید به خوبی زهکشی شود. در این صورت آب نیز به راحتی می تواند از آن عبور نمایند. در همین راستا دو نوع خاک برای ارکیده پیشنهاد می شود. خاک پوسته درخت که خاک قابل قبولی برای این گل محسوب می شود در سال یک یا دو بار می بایست تعویض گردد. این خاک به مرور زمان بافت چوب مانند خود را از دست می دهد و خرد می شود. از طرف دیگر می توان برای گل ارکیده از خاکی خزه ای نیز بهره برد.

اگر در زمان پرورش، خاک گل ارکیده آپارتمانی نیاز به تعویض داشت، لازم است تا آن را از گلدان خارج نموده، خاک اطراف ریشه را به خوبی جدا نمایید و ریشه های پوسیده را کاملا قیچی کنید. بسیاری از پرورش دهندگان بیان می دارند که بهترین خاک برای این گل، خاک پوسته درخت است.

تکثیر گل ارکیده داخل آپارتمان

اگر قصد دارید تا گل ارکیده را داخل آپارتمان تکثیر نمایید، باید بدانید که پروسه دشواری را پیش رو دارید. روش های متفاوتی برای تکثیر گل ارکیده وجود دارد. از جمله این موارد می توان به کاشت دانه، قلمه زدنی، تقسیم کردن یا کاشت پیاز ارکیده اشاره نمود. تقسیم کردن یکی از روش هایی است که شما می توانید از آن برای تمام انواع گل ارکیده بهره ببرید. اگر گیاه شما دارای چندین پیاز است، روش مذکور کارساز خواهد بود. برای این کار به یک قیچی باغبانی یا چاقوی تیز نیاز دارید.

گل های ارکیده
قلمه زنی ارکیده آپارتمانی

ابتدا قیچی خود را به خوبی تمیز نمایید تا باکتری یا قارچی به گل ارکیده منتقل نشود. سپس روی ساقه گل خود پایین ترین غنچه را پیدا نموده و حدود 2 سانتی متر زیر آن را برش دهید. لازم است تا ساقه برش خورده را داخل خاک مرطوب بگذارید. برای این مورد اغلب از خاک خزه ای استفاده می شود. در این مرحله توصیه می شود تا روی خاک و ساقه جدا شده را به خوبی بپوشانید. استفاده از پلاستیک برای این مورد بسیار خوب است زیرا شرایطی مانند گلخانه ایجاد می نماید. تا زمانیکه گیاهچه ها روی ساقه رشد نمایند لازم است تا پلاستیک روی خاک باقی بماند.

برخی از انواع گل ارکیده آپارتمانی مانند فالانوپسیس را باید از روش قلمه زنی تکثیر نمایید. در این روش لازم است تا ساقه اصلی گیاه را انتخاب کنید. روی این ساقه قطعا چندین بند مشاهده می نمایید. می بایست که سه یا چهار بند به سمت پایین حرکت نموده و ساقه را قلمه بزنید. در نظر داشته باشید که در این شرایط باید حتما ساقه تازه جدا شده را به یک گلدان کوچکتر منتقل نمایید.

لازم به ذکر است که شما می توانید گل ارکیده را از طریق بذر نیز تکثیر نمایید اما این مورد اغلب در آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد و در منزل کاربرد زیادی ندارد. خاطر نشان می شود که روش فوق نیاز به صبر و حوصله زیادی دارد.

مدیر سایت
ارسال دیدگاه